MENU

Meer dan 2.000 leden uit 25 Landen


De ALT-OPEL IG e.V. is een club voor alle liefhebbers van het merk Opel. Of men nu Opel rijdt,  een Opel zoekt of   bijzonder  in het merk geinteresseerd

is - bij ons is iedereen van harte welkom.

De geschiedenis van de ALT-OPEL IG  gaat terug tot de tijd waarin met het begrip „oldtimer"  uitsluitend vooroorlogse auto´s bedoeld werden.  Het belang om ook

auto´s uit de jaren vijftig en zestig te bewaren, leidde in 1972 tot de oprichting

van de ALT-OPEL IG e.V..

 

Het gemeenschappelijke en uitgesproken doel was, als historisch document, het actief  bewaren, onderhouden maar ook functioneel gebruiken van het totale produktenpalet van de Adam Opel AG.

Het clubgebeuren staat tegenwoordig ook nog in het teken van ditzelfde doel.

 wechsel0

Sindsdien heeft de ALT-OPEL IG zich continu doorontwikkeld en telt tegenwoordig meer dan 2.000 leden uit

 25 landen en alle leeftijds- en beroepsgroepen.

   

De ALT-OPEL IG heeft een partnerschapsrelatie met de Adam Opel AG, waarmee vanaf het begin een actieve dialoog onderhouden wordt. De reeks van gemeenschappelijke projecten loopt uiteen van voertuigbijeenkomsten ter gelegenheid van voertuig jubilea en via beurspresentaties tot aan onderzoeken van historische thema's. In de ALT-OPEL IG bevinden zich voertuigen uit alle periodes.

 

Voor iedere modelreeks is er een typereferent, die de historie en techniek van het betreffende model kent  en zich  onbezoldigd  voor zijn typegroep inzet. Op dit ogenblik hebben we 43 typegroepen bezet.

Om de auto´s van de leden op de weg te houden worden,  indien gewenst, niet meer verkrijgbare onderdelen nageproduceerd.

 

   

Download pdf

De grote Club voor

 alle Opelvrienden

   

Impressum | Disclaimer