MENU
 
 

 

 Start van de toerrit vanaf de camping.

 

    Verslag Olympia, Kapitän und Admiral Treffen 2009

 

 

Twaalf jaar geleden werd het voor de eerste keer door Jacques Hermans en zijn familieleden georganiseerd. In het weekend van 4 tot en met 6 september jl deden ze het nog een keer  dunnetjes over. De locatie was net als de vorige keer camping De Hooge Veluwe in Arnhem. Het team bestond nu uit Jacques, zijn zoons Emil en Paul, zijn broer Rob en hun zwager Johan. En waar nodig ondersteund door hun vrouwen. Hun caravan op de camping diende als aanmeldpunt en daar was het  gedurende het hele treffen een heel gezellige boel.

 

Ik was op donderdag gearriveerd in de verwachting dat er op de vrijdag ook een uitstap georganiseerd zou worden. Maar ondanks verwoede pogingen van het orgateam was dat niet mogelijk gebleken.

Daarom zijn we vrijdag met een paar

  mensen op eigen initiatief naar het het Oorlogsmuseum 40-45 in Arnhem geweest. En ben ik met Rob Hermans zijn ´Kantelhuus´ wezen bekijken, zijn privé Grolschmuseum. Door de jaren heen heb ik hem daar meermalen enthousiast over horen vertellen, nu was de gelegenheid daar om het ook een keer met eigen ogen te zien Rob en ik zijn beide bierverzamelaars, het verschil is alleen dat ik niets bewaar maar Rob bijna alle flesjes en kratjes.
 

Verder de dag rustig op de camping  doorgebracht in afwachting van de aankomst van de andere  deelnemers (35 auto´s). Jacques had met de campingeigenaar  geregeld dat ook degenen die niet op de camping overnachtten, toch met hun Olympia, Kapitän of Admiral het terrein op mochten.

 

Uit het verleden weten we dat niet iedere campingeigenaar zo meewerkend is.

 

De weersverwachting was voor het hele weekend herfstachtig. Maar vrijdag overdag was het gelukkig droog met zelfs af en toe een beetje zon. ´s Avonds en ´s nachts kwam die regen echter wel met bakken naar beneden en onder het metalen dak van de Blitz wordt je daar nog extra aan herinnerd. Zaterdagmorgen was het weer droog. Gelukkig maar want de 88 km lange toerrit door de omgeving stond op de planning. En op een enkele bui na bleef het de verdere dag ook nog vrij aardig droog. Ik heb de mechanische ruitenwissertjes van mijn Olympia maar een paar keer hoeven in te schakelen. Deze worden aangedreven door de motor. Voor het stoplicht gaan ze tergend langzaam, op de snelweg vliegen ze er soms af.   

 

 

 

 Op de camping:  Olympia 51 Bestel met aanhanger, Kapitän 39 mit houtgasgenerator en Kapitän 51.

 

 

Hoogtepunt van de toerrit was een bezoek aan het Nederlands Elektriciteitsmuseum in Hoederloo. Dit museum toont een grote collectie oude radio´s, elektrotechniek en huishoudelijke appartuur. Heel mooi! Ik heb daar echt mijn ogen uitgekeken. Hoewel we genoeg tijd hadden om er even rustig rond te kijken, zou je er eigenlijk een dag voor uit moeten trekken om alles goed op je te laten inwerken. Het is in zekere zin ook een doemuseum. Verschillende zaken kon je zelf uitproberen, maar er werden bijv ook een tweetal historische generatoren in werking getoond.

Daarna vervolgden we de rit naar Opeldealer
 Auto Palace in Doetinchem

voor de lunchpauze. Hier kregen we

 

broodjes en heerlijke soep (van de vrouw van Rob) voorgeschoteld. 

Het laatste deel van de rit voerde ons door

een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, de Hooge Veluwe, en over de Posbank. Een berg die je de indruk geeft in het Sauerland te zijn.Traditiegetrouw was de zaterdagavond bestemd voor de feestavond. Na een rijkelijk buffet volgde een fijne feestavond  onder genot van lifemuziek van een echte band, met als leadzanger een andere broer van Jacques. Extra bijzonder was de persoonlijke attentie die de aanwezigen aan het eind van de avond toegezongen kregen van ons aller Alfred Kling, de typegroepsleider. De feestavond werd gehouden in het restaurant van de camping.

 

Het treffen werd op zondagmorgen afgesloten met de onderdelenmarkt. Aan de ene kant vind ik die onderdelenmarkt altijd een beetje folklore, maar ik zie ook telkens weer dat die markt heel nuttig is waar veel, vaak heel specifieke, onderdelen van eigenaar verwisselen.

 

Jammer vond ik het dat diverse deelnemers, die je op vrijwel ieder treffen ziet, dit keer hadden laten afweten. Vooral jammer voor hen, want ze hebben een voortreffelijk gemist. Jacques en familie: Bedankt!!

 

Text:   Rudy Hanenbergh  *1717

Bilder: Rudy Hanenberg   *1717

          Paul Hermans      

 

 

 

 Olympia 1949 naast Blitz LF8 1968 als kampeerbus (en trekwagen).

 

 

 Rob Hermans in ´Het Kantelhuus´ zijn privé biermuseum.

 

 Opel 1.2 Liter met laadbak in Oorlogsmuseum 40-45 in Arnhem.

 

 

 Het Nederlands Electriciteits en Techniek Museum in Hoenderloo.

 Ook buiten bevonden zich al verschillende onderdelen.

 

 Deze generator met 4-cilinder motor kon nog volledig in bedrijf worden

 bekeken. Via  een glasplaat kon men in het carter kijken.

 
 

 

 Admiral 38 en Olympia 37-51 op het parkeerterrein van het museum.

 

 

 

 Kapitän 39-51 en Blitz 1957 bij de Opeldealer  “Autopalace”  in Doetinchem voor de middagpauze.

 

 

 Gezamenlijk Buffet op zaterdagavond in het restaurant van

 de camping.

 

 Dankbetuiging door Typereferent Alfred Kling aan de familie Hermans.

 

 

 

 Tussenstop tijdens de toerrit op de Posbank.

 

 

 

 Zeldzame Olympia 51 Caravan van Autenrieth.

 
 

 

 Kapitän 39 als tweedeurs. Slechts heel weing zijn daarvan bewaard gebleven.

 

Datenschutzerklärung | Impressum | Disclaimer